Mixer beton ár a legjobb nálunk!

A beton összetevői: cement, homok, adalékanyagok és víz. A portlandcement és a víz keverékét pasztának nevezik. Tehát a betont nevezhetjük paszta, homok és adalékanyagok keverékének. Néha kőzeteket használnak aggregátumok helyett.

Mixer beton ár igen alacsony a betonar.hu weboldalon, tehát kattintson ide még ma és megrendelheti a legjobb minőségű hazai mixer betont ha erre lenne szüksége. A cementpaszta alaposan összekeverve bevonja a finom és durva adalékanyag felületét, és megköti őket. Nem sokkal a komponensek összekeverése után hidratációs reakció indul, amely szilárdságot biztosít és kőzet szilárd betont kap. A beton minősége jelzi az építéshez szükséges szilárdságot. Például az M30 fokozat azt jelenti, hogy az építéshez szükséges nyomószilárdság 30 MPa. Az „M” osztály első betűje a keverék, a 30 pedig a szükséges szilárdság MPa-ban. Különböző laboratóriumi tesztek alapján a betonminőséget keverési arányokban mutatjuk be. Például az M30 osztály esetében a keverési arány 1: 1: 2 lehet, ahol 1 a cement aránya, 1 a homok és 2 a durva adalékanyag aránya az anyagok térfogata vagy tömege alapján. A szilárdságot betonkockával vagy hengerekkel mérik az építkezésen építőmérnökök. A kocka vagy hengerek a szerkezeti elem öntése során készülnek, és kikeményedés után 28 napig keményednek. Ezután nyomószilárdsági vizsgálatot végeznek az erősség megállapítására.

A betont w.r.t. arányban gyártják vagy keverik. Kétféle betonkeverék létezik, azaz névleges keverék és tervezési keverék. A névleges keveréket normál építési munkákhoz használják, például kis lakóépületekhez. A legnépszerűbb névleges keverékek 1: 2: 4 arányban vannak. A vegyes betonok azok, amelyeknél a keverési arányokat véglegesítik a hengeren vagy kockán végzett különböző laboratóriumi tesztek nyomószilárdsága miatt. További részletekért érdemes benézni a betonar.hu weboldalra.