Penis ultrahang vizsgálat az elváltozások vizsgálatára

Az ultrahang vizsgálat által többféle elváltozás és állapot megvizsgálható. A fájdalommentes beavatkozásnak köszönhetően rengeteg hasznos információ derül ki. Olvasson tovább és az alábbiakban azt is eláruljuk, hogy hogyan érdemes készülni a penis ultrahang vizsgálatra!

Penis ultrahang vizsgálat esetén fontos, hogy bizonyos tudnivalókkal tisztában legyen. A penis ultrahang vizsgálat által a sérülések, tapintható eltérések, valamint a gyulladásos elváltozások kiválóan vizsgálhatók. Műtétek, valamint egyéb beavatkozások után penis ultrahang vizsgálattal lehet követni a beteg állapotát és leellenőrizni, hogy minden rendben van-e. A felületes vénás elzáródás, tehát a trombózis is felderíthető az ultrahang által. Az ultrahang nem igényel különösebb előkészítést, viszont sokkal kényelmesebb, ha a húgyhólyag nem telt, így érdemes a vizsgálat előtt ellátogatni a mellékhelyiségbe ürítés céljából. A vizsgálat nem jár fájdalommal és körülbelül negyed órát vesz igénybe. Azzal viszont nem árt tisztában lenni, hogy az ultrahang nem alkalmas merevedési zavarok eredetének vizsgálatára, így ilyen célból nem érdemes vizsgálatra jelentkezni.

A penis ultrahang vizsgálat gyors és egyszerű módja a vizsgálatnak. Ha kezelőorvosa javasolja, akkor barlangos testbe beadott injekcióval együtt penis color Doppler vizsgálatot lehet alkalmazni. Abban az esetben, ha szeretne penis ultrahang vizsgálaton részt venni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ahol lehetősége van online bejelentkezni a vizsgálatra, de további elérhetőséget is talál, így akár online is bejelentkezhet a vizsgálatra. Fontos, hogy a vizsgálatra a korábbi leleteit, ambuláns lapjait is vigye magával. A belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon minden fontos információ megtalálható egy helyen!