Pszichiátriai általános tünetek

A pszichiátriai általános tünetek az enyhe problémáktól az életminőséget nagy mértékben rontó tünetekig igen széles skálán mozognak. A betegnek nagyon nehéz saját állapotát megítélni, különösen, hogy a betegek is másként élik meg.

Pszichiátriai általános tünetek nagyon változatosak lehetnek. Abban az esetben szükséges elmenni pszichiátriai kivizsgálásra, ha a tünetek huzamosabb ideig fennállnak vagy rendszeresen visszatérnek. Ilyen tünetek például a hangulatzavar, fáradékonyság, nehezen oldható feszültség, a teljesítőképesség csökkenése, általános rosszkedv. A pszichiátriai kivizsgálásnak köszönhetően a háttérben lévő okok feltárhatók, így a páciens állapota javítható. Fontos, hogy a beteg mielőbb szakorvoshoz forduljon, mivel minél előbb megkezdődik a kezelés, a szervezet annál előbb reagál a terápiára, továbbá el lehet kerülni, hogy a páciens állapota romoljon. A probléma felismerésében a környezetben élőknek is nagy szerepük van. Fontos, hogy a páciens ne féljen felkeresni a szakembert, mivel állapota sokat javulhat. Ráadásul egyáltalán nem szégyen szakemberhez fordulni, ráadásul senkit nem kell beavatni, esetleg csak a közeli környezetet.

Tudatosítani kell, hogy a fentebb említett tünetek, az állandó levertség, a viselkedésben bekövetkezett száznyolcvan fokos fordulat, az állandó fáradékonyság és a egyéb tünetek nem nevezhetők normális állapotnak, így mindenképp kivizsgálásra és kezelésre van szükség. A tünetek ugyanis nagyon gyakran a beteg életminőségére is kihatással vannak. A kezelés által a beteg életminősége nagy mértékben javul. Ha szeretne pszichiátriai kivizsgálásra jelentkezni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ahol a feltüntetett elérhetőségek egyikén időpontot tud egyeztetni.