Süngomba kínálat az interneten

A H. erinaceus vagy süngomba gyümölcstestei elsősorban augusztus és november között teremnek évente Európában.  Megfigyelték, hogy a H. erinaceus 20 éven át szakaszosan teremhetett ugyanazon a holt fán. Feltételezik, hogy a süngomba 40 évig képes túlélni. Kimutatták, hogy az USA-ban talált H. erinaceus fajok párzási rendszere bifactorialisan heterothallikus.

Süngomba rendelhető a gyogyvarazs.hu weboldalon, tehát kattintson ide és tekintse meg süngomba kínálatunkat a legjobb termékekkel. A süngomba monokarióta micéliuma szaporodása lassabb, mint a dikarióta növekedésé, és a monokarióta kultúráktól csak kb. a monokarióta gyümölcstestek kisebbek. Megállapították, hogy a monokarióta micélium 6–8×8–10 um nagyságú fuzoidokat termel a szubglobózos klamidoszporákhoz. Ezek a spórák több mint hét évig életképesek maradhatnak, és anaerob körülmények között tárolhatók. A spóratermelés a hőmérséklet növekedéséhez és a relatív páratartalom csökkenéséhez képest délben a legmagasabb. Az alacsonyabb relatív páratartalom irányába mutató napi tendenciák elősegíthetik a sporulációt, azonban a túl alacsony relatív páratartalom nem kedvez a teljes spóratermelésnek.

A hericium fajok az északi féltekén keresztül megtalálhatók. A Hericium erinaceust évszázadok óta használják a hagyományos kínai orvoslásban, és termelése Ázsiában széles körben elterjedt, főként fatuskók vagy tuskók kiterjedt termelési gyakorlatát alkalmazva. Annak ellenére, hogy több volt Ázsiában, a süngombát először Észak-Amerikában írták le. Előállítása ott csak kisméretű. Leginkább intenzív beltéri termeléssel jön lére, és csak néhány kis szabadtéri telephelyen. Három Hericium faj található Észak-Amerika keleti részén, az egyik a H. erinaceus, a másik két H. americanum és a H. coralloides. További részletekért és rendelésért nézzen be a gyogyvarazs.hu weboldalra.