Távolíttassa el fogkövét Budapesten a Smile Expert Fogászaton!

Az egészséges fogsor, illetve annak megőrzése számos tényezőtől függ. Talán a legfontosabb a szájhigiéniára való odafigyelés. Ez alatt nem csupán a rendszeres fogmosást értjük, hanem a rendszeres időközönkénti fogorvosi látogatás. Ennek során sort kell keríteni a fogkő eltávolítására is.

Szakszerű fogkő eltávolítás Budapest belvárosában a Smile Expert Fogászaton! A szájhigiéniai kezelések sarokkövét alkotja a fogkő eltávolítás. Legalább évente célszerű sort keríteni a fogkő eltávolításra, ugyanis ezáltal megelőzhető a fogágy-betegség, illetve a fogszuvasodás is. A fogkő komoly probléma, amit komolyan kell venni. Az étkezések során lepedék keletkezik a fogakon. A fogmosás, valamint a fogselyem használata igazán fontos, mivel ezáltal megelőzhető a fogkő kialakulása. Sajnos a legnagyobb odafigyelés és alaposság mellett is előfordulhat, hogy megjelenik a fogkő, ami nem más, mint a lepedék megkövült változata. A fogkő a tartószöveteket károsítja, míg a fogszuvasodás a zománcot és a dentint. Sajnos a fogkövet otthoni módszerekkel nem lehet eltávolítani, ezért mindenképp el kell látogatni egy fogorvoshoz.

Az ultrahangos eszközökkel a szakember rövid időn belül eltávolítja a fogkövet, mely nem roncsolja tovább a tartószöveteket, valamint esztétikailag sem rontja megjelenést. A fogkő idővel irritálni kezdi az ínyt és a fogkövet. Ekkor a fogmosás során ínyvérzés tapasztalható. Sokak esetében az ínygyulladás nem jár semmilyen fájdalommal vagy vörös színnel, így a többség nem is sejti, hogy baj van és fogorvoshoz kellene fordulni, így a fogászati vizitet halogatják. A rendszeres szájápolás mellett tehát nagyon fontos, hogy rendszeresen ellátogasson fogorvosához. Bővebb információkért látogasson el a smileexpert.hu weboldalra!