Természetes összetevőkből álló algamentesítő

A kerti tó tulajdonosok általában találkoznak az algásodás kellemetlen folyamatával és sok bosszúsággal néznek szembe miatta. Elvégre igazán kellemetlen, amikor a csodaszép kerti tó egy nagy zöld mocsárrá alakul át. Na, de mit lehet tenni az algásodás ellen? Létezik-e természetes összetevőkből álló ellenszer?

Algamentesítő a legjobb módja, hogy a kerti tó újra visszanyerje régi szépségét. A kerti tó tulajdonosoknak általában a zöld alga és a fonalalga okoz komoly fejtörést. A zöld alga jellemzője, hogy a teljes kerti tavat zöld mocsárrá változtatja. A másik típus, a fonalalga sem sokkal jobb, mivel ez az alga típus a köveken és a tó mederben telepszik meg. Csúszás állaga miatt pedig igazán nehéz eltüntetni. Több oka is lehet annak, hogy a kerti tóban megjelennek az algák és elszaporodnak. A talajszintről vagy a tetőről a tó vízébe kerülő esővíz, a kerti tóba telepített foszfor tartalmú kövek és a túl sok hal, a nagy mennyiségű felesleges táp és a hal ürülék mind elősegíti az algák túlzott szaporulatát. Az algák sok bosszúságot okoznak, viszont előnyük is van, így nem szabad az összeset kiirtani. Az algák előnye, hogy a felesleges tápanyagokat elpusztítják és a víz alatti növények számára oxigént termelnek.

Célszerű az algamentesítéshez természetes összetevőkből álló algamentesítőt használni. A biológiai mikroorganizmusokból álló BioBird algamentesítő egyedülálló a piacon, hiszen mindkét alga típussal szemben megoldást nyújt. A BioBird alkalmazásával kilencven napos hatást lehet elérni. Mielőtt alkalmazná a BioBird algamentesítőt, kapcsolja ki az UV-C csírátlanító készüléket. A készülék bekapcsolt állapotban ugyanis akadályozza a BioBird algamentesítő hatásfokának kifejtését. Bővebb információk a sunikft.hu webáruházban találhatók!