Tökéletes otthonról álmodsz? Egy puha shaggy szőnyeg jó alap hozzá

Otthonunk kialakítása nagyon fontos dolog az életünkben. Akkor érezzük magunkat itt harmonikusan és biztonságban, ha álmaink otthona tökéletesen komfortos, megnyugtató, ellazító hangulattal bír.

Fontos a szép bútorok kiválasztása, a melegburkolatok, a falak, a szőnyegek stílusának és színeinek tökéletes összhangja. Mivel a szőnyegek adják otthonunk egyik legmeghatározóbb stílusát, nagyon lényeges annak minőségére is odafigyelni. A nappali, a hálószoba, a fürdőszoba, a gardrób, a gyerekszoba, mind akkor a legkomfortosabbak, ha szép és puha szőnyeg terül el a középpontban. Hosszú szálú szőnyeg, vékonyabb klasszikus szőnyeg, gyapjú szőnyeg, stb., mind legyenek jó minőségűek. A prémium szőnyeg sokkal tartósabb is.

Egy puha shaggy szőnyeg minél nagyobb, annál jobb!

Oké, egy kisméretű ágyelő shaggy szőnyeg a hálószobában szintén kényeztető érzést nyújt, amikor reggel lelépünk az ágyról. Viszont képzeld el úgy a hálószobád, hogy egy hatalmas puha shaggy szőnyeg terül el az ágy széleinél. Esetleg shaggy padlószőnyeg… Hmmm…

Ha nagyméretű shaggy szőnyeget választunk a hálószobába, akkor úgy lesz tökéletes, ha az ágy két szélén, illetve a lábvégeknél túllóg. Ha az éjjeli szekrény elülső lábai is rálógnak, még jobb. Ha az ágyról leszállva a puha shaggy szőnyeg érintkezik a talpainkkal, mennyeien indul a reggel.

Egy selymes, puha hosszú szálú szőnyeg nem csak a hálószobában, hanem a lakás többi helyiségében is pazar látványt, érzetet nyújt.

Shaggy szőnyeg
Shaggy szőnyeg

Mitől olyan népszerű a shaggy szőnyeg és hogyan teszi otthonunkat tökéletessé?

A shaggy szőnyeg puha anyaga, borzos kinézete és az az érzet, amit nyújt, nagyon meghitt érzést kelt bennünk. Nagy szálmagassága, különleges megjelenése és lazasága miatt nincs olyan, akinek a családban ne lenne a kedvence a házban. A shaggy szőnyeg télen-nyáron kellemes hőérzetet nyújt. Télen a padlófűtés mellett pedig egyszerűen fenséges a kellemes langyos, meleg shaggy szőnyegen lenni.

A shaggy szőnyeg és az allergia:

Tévhit, hogy a porallergiások kínjait egy ilyen shaggy szőnyeg is okozhatja. Az igaz, hogy anyaga műszálból készül, azonban ez a típusú szőnyeg inkább megfogja a levegőben szálló porszemcséket, amit porszívózással el tudunk távolítani. A rendszeres takarítás, porszívózás segít az allergiások tüneteit enyhíteni, de nem a szőnyeg a ludas.

Egy szó mint száz, egy gyönyörű, minőségi, puha shaggy szőnyeg az egész család számára tökéletesíti az otthon meghitt hangulatát.