Webáruházak esetében is optimális választást jelent az .eu domain regisztráció

Egy weboldal fejlesztésénél egész más módon kell eljárni, ha webáruházról és eltérően, ha valamilyen szolgáltatás bemutatását célzó honlapról van szó. Szép számmal akadnak ugyanakkor közös pontok, még technikai szempontból is.

Az egyik ilyen az .eu domain regisztráció kérdése. Noha a cégek egy jelentős része még mindig szinte automatikusan a hazai végződés mellett teszi le voksát, mielőtt határoznánk, feltétlenül mérlegeljük az előnyöket, illetve az esetleges hátulütőket. Utóbbiból ugyanis nem sok van, még ha valamilyen speciális webáruház üzemeltetéséről is van szó. Tudniillik az .eu domain regisztráció pillanatok alatt elvégezhető, mindemellett hosszú távra, biztosan tervezhetünk vele, hiszen jóval rugalmasabb szabályok vonatkoznak mind az elbírálásra, mind pedig az esetleges későbbi módosításokra. Az egyetlen hátránynak az alacsonyabb hazai bizalom tekinthető, ám ez a tendencia folyamatosan javul és ma már csupán elenyésző jelentőséggel bír.

Sokkal fontosabb, hogy mekkora lépéselőnyre tehetünk szert az .eu domain regisztráció segítségével olyankor, amikor nemzetközi piacon is szeretnénk érvényesülni. 2005-ben pontosan ezzel a céllal alkották meg az Európai Uniós végződést, lehetővé téve a tagállamok lakosainak, hogy a 24 nyelv bármelyikén lefoglalják a nekik tetsző tartománynevet. Így eljárva mi is egy olyan kiterjesztés birtokosai leszünk, amit az egész kontinensen sikerrel alkalmazhatunk majd, ráadásul így elegendő lesz az .eu domain regisztráció és nem kell mellé megrendelnünk a többit, országok szerint. Ezzel nem csak jelentős kiadástól kímélhetjük meg magunkat, de rengeteg időt is megspórolhatunk, hiszen nem kell folyamatosan felügyelni az egyes végződések érvényességét. Az .eu domain regisztráció tehát több szempontból is optimálisnak tekinthető, így feltétlenül érdemes számolni a lehetőségével.