Milyen hatóanyagoktól válik télivé a szélvédőmosó?

A tél közeledtével nem csak melegebb ruhákra kell váltanunk, hanem gondoskodnunk kell az autó télire való felkészítéséről is. többek közt ellenőriznünk kell az akkumulátor állapotát, le kell cserélni a gumiabroncsokat és a nyáriról téli szélvédőmosóra kell váltani. Na, de mitől lesz téli a téli?

A téli szélvédőmosó hatóanyagai kapcsán ide kattintva érhet el bővebb információkat! A biztonságos téli közlekedés egyik elengedhetetlen feltétele az évszaknak megfelelő szélvédőmosó használata. A tavasztól őszig tartó időszakban, amikor éjjel-nappal tíz Celsius fok felett van a hőmérséklet a nyári szélvédőmosó folyadék a megfelelő választás. Sokakban merül fel a kérdés, hogy miért nem jó a tiszta víz. Ennek oka, hogy a szélvédőmosó folyadék olyan adalékanyagokat tartalmaz, melyek segítenek eltávolítani a szélvédőre kerülő szennyeződéseket. A szélvédő mosó hatékonyan tisztít, nem pedig elmaszatol. Viszont, ha az időjárás lehűl, fagypont körüli lesz, akkor ideje téli verzióra cserélni, mivel a hagyományos nyári típus könnyen megfagyhat.

A téli típus főleg attól különbözik a nyáritól, hogy fagyálló tulajdonságokkal rendelkezik. Ennek nagysága az adott terméktől függ. Mínusz öt foktól akár hetven fokig is terjedhet ellenállósága. Hazánkban jellemzően a mínusz tizenkilenc-huszonkét fokon is működő típusokat is lehet kapni. A téli szélvédőmosó főleg a glikoloktól lesz igazán téli. Emellett különféle hozzáadott adalékanyagok, például tisztítószerek is megtalálhatók benne, melyek a szélvédő egyszerűbb mosását teszik lehetővé. A folyadék általában színtelen, azonban a könnyebb eladhatóság érdekében a gyártók általában pirosra, kékre vagy zöldre színezik. A szín azonban kevésbé fontos, sokkal lényegesebb a márka és a minőség.