Webfejlesztés számottevő lépései

A webfejlesztés egy átfogó folyamat, ami bizonyos, előre meghatározott lépésekből áll. Ha követi ezeket a lépéseket, akkor ennek eredménye, nem csak a megrendelő, de a célközönség számára is sikeres lesz. Mi ezt a folyamatot mutatjuk be az alábbiakban!

Bővebb információkért a webfejlesztésről klikk ide. A webfejlesztés terén nincsenek kőbe vésett szabályok, így a projekttől vagy cégtől függően változhat, azonban a folyamat összességében a legtöbb esetben változatlan. Ha az embernek még nem volt webfejlesztés projektben része, akkor a szakemberek által használt kifejezések érthetetlenek. Mi most egy kicsit ezt is igyekszünk bemutatni. A webfejlesztés, weboldal tervezés, weboldal készítés alapvetően ugyanazt jelentik, így bármelyikre is kérünk ajánlatot, a szakember érteni fogja. Először is fontos a célok meghatározása. Még a projekt kezdetén feketén-fehéren le kell tisztázni, hogy mik az elvárásaink, mit szeretnénk elérni. Csak pontos célok lefektetése esetén lehet eredményesen tervezni.

Ha már a tervezésnél tartunk, ez a következő lépés. Ekkor dől el, hogy milyen technikákat kell alkalmazni. Például milyen CMS-t kell használni. A CMS egy mozaikszó, mely az angol content management system szavak rövidítése. Ha magyarra fordítjuk, akkor tartalomkezelő rendszert jelent. Ez egy szoftver, ami lehetővé teszi a weboldal tartalmainak módosítását. A harmadik lépés a webdesign. Ekkor a webdesignereké a terep. Alapvetően a nyitólappal kezdenek, aztán következnek az aloldalak. A tervezés során fontos szempontokat kell figyelembe venni, mint például célközönség, branding. A következő lépés a fejlesztés, amit nevezhetünk webfejlesztésnek vagy programozásnak is. Ha a teljes folyamatot szeretné látni, látogasson el az atpszovegiras.hu weboldalra!