Webszöveg pontokba szedve – Miért hasznos?

Nagyon hasznos, ha a szöveget nem ömlesztve mutatja meg a látogatóknak, potenciális vásárlóknak, ugyanis egy ömlesztett szöveget senki sem kezd el szívesen olvasni. A pontokba szedésnek köszönhetően sokkal átláthatóbbá, emészthetőbbé válik a szöveg.

A webszöveg pontokba szedésének előnyeiről itt tájékozódhat bővebben! A pontokba szedés gyakorlatilag bármilyen szöveg esetében működik. Természetesen nem érdemes túlzásokba esni, viszont nagyon hasznos lehet, ha a webszöveget néhány pontba szedve tárja az olvasok, látogatók, potenciális vásárlók elé. Minél hosszabb egy szöveg, annál fontosabb a pontokba szedés, hiszen egy ömlesztett szöveg egyáltalán nem néz ki jól, ráadásul nagy eséllyel senki sem fogja elolvasni. Nem csak a pontokba szedés, hanem a kiemelések is sokkal átláthatóbbá teszik a szöveget. Az alcímek is sokat segítenek a szöveg könnyebb emészthetősége érdekében. Különösen a tudományos publikációk esetében érdemes alkalmazni a pontokba szedést, hiszen sokkal közérthetőbbé válik, jobban megérti az ember, hogy miről is van szó. Ha a szöveg jóval átláthatóbb, mint előtte, akkor nagy valószínűséggel többen is olvassák el.

A SEO, vagyis keresőoptimalizálás tekintetében is hasznos a pontokba szedés, mivel a Google szereti az olyan szövegeket, mely kulcsszavakat és felsorolást is tartalmaz. További előnye a pontokba szedésnek, hogy ad egyfajta szabadságot, hiszen az író dönti el, hogy hány pontba szedi a szöveget és milyen sorrendet alkalmaz. Kevés jobb módszer létezik a szöveg átláthatóbbá tételére, mint a pontokba szedés. A szöveget lehet páros vagy páratlan számú pontba szedni, ez már tényleg csak a szövegíró elképzelésétől függ. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el az atpszovegiras.hu weboldalra!