A betonblokk ár megtekinthető online!

A „beton” és a „cement” kifejezéseket gyakran összekeverik. A cement a betongyártáshoz használt összetevő. Más anyagok, például homok, kavics és kő a betonban található mennyiség körülbelül háromnegyedét teszik ki. A cement agyagból, mészkőből és más anyagokból képzett por, ezt pedig vízzel keverik, és a keverékhez adják, így beton keletkezik.

Betonblokk ár megtekinthető a gravetti.hu weboldalon, ezért kattintson ide bátran és tudjon meg mindent termékeinkről még ma. A beton története valójában egyfajta természetben előforduló cementtel kezdődik, amely a mészkő és az olajpala közötti reakciók következtében keletkezett. Először a mai Izrael területén fedezték fel, és körülbelül 12 millió éves múltra tekint vissza. Cementet használtak a kínai nagy faltól a római Colosseumig minden építkezéshez. A betonblokkok a téglafal alternatív építőanyagai, amelyeknek előnyei és hátrányai is vannak. Mivel a betontömbök nagyobbak, mint a téglák, kevesebb cementre van szükség a habarcskötésekben, hogy összetartsa őket. Azonban nedvességtartalmuk és nagyobb méretük miatt a betonblokkok hajlamosabbak elmozdulni és repedezni az alap elmozdulásakor, mint a téglák.

Az építőiparban két fő betontömb típust használnak: üreges és tömör. A teljesen tömör tömböket gyakran használják olyan projektekhez, mint a burkolat, ahol fontos a stabilitás és a tartósság. Az üreges blokkokat, amelyekben a lyukak keresztmetszeti területük több mint egynegyedét (és általában több mint felét) foglalják el, határoló kerítések és más nagyméretű építmények építésekor használják. A lyukak könnyebbé teszik őket, és hasznosak lehetnek a vezetékek vagy csövek átvezetésekor. A nagyobb stabilitás érdekében betonacélt is átvezethet a lyukakon. Amennyiben betonblokkot rendelne, nézzen be bátran a gravetti.hu-ra.