A dugulás elhárításhoz először probléma-felderítés szükséges!

A lefolyó csőrendszerének eldugulása nagyon bosszantó probléma. Házi szerelvényezéssel a legtöbb esetben el sem hárítható a gond. Érdemes tehát szakemberre bízni.

Ide klikkelve tovább olvashat a futes-gazszereles.hu oldalon a dugulás elhárítás lépéseiről. Először is jó tudni, mi okozhatja a lefolyórendszerek eltömődését. Számos oka lehet, de a leggyakoribbakat számba véve a következők fordulnak elő: nedves törlőkendő okozta dugulás, ugyanis bár anyagát tekintve vékony, szakítószilárdsága erős a benne lévő műanyagoktól. A műanyag lebomlása pedig köztudott, hogy akár egy emberöltő is lehet, így ez az eszköz nem éppen lefolyóbarát. Inkább a kukába helyezve távolítsuk el a WC helyett! A következő gyakori probléma a zsíros szappan, sampon, babaolaj és egyéb kozmetikumok lerakódása. Ezek a vízcsöveken megtelepedve vastag réteget képesek alkotni, melyek szintén duguláshoz vezetnek.

Az efféle makacs lerakódásokat nem oldja meg holmi lefolyótisztító vegyszer, pumpa, vagy a köznyelvben csőgörénynek nevezett duguláselhárító spirál. Általában jobb, ha szakember veszi kézbe a helyzetet, így nagyobb eséllyel oldható meg a probléma különösebb rombolás, és egyéb anyagi károk nélkül. A hivatásos szakemberek a helyszínre érve felmérik a területet, megkeresik a dugulás lehetséges okát, hisz csak így tudják felvázolni a lehetséges munkálatokat, s ennek tudatában tudja megbeszélni a számba vehető opciókat a tulajdonosokkal. A döntés természetesen a felhasználót illeti, a szakember legjobb tudása szerint ajánl neki lehetőségeket. Amint kiderült, mely variáció a legbarátságosabb minden fél számára, elkezdődik a munka. A legtöbb esetben igen rövid idő alatt zajlik a fent említett folyamat, s a szakiknak hála, minden folytatódhat tovább a régi kerékvágásban. A futes-gazszereles.hu weboldalon megtalálhatóak a kapcsolatfelvételi lehetőségek, a kiszállás helyszínei és egyéb fontos információk. Kérje szakember segítségét, a nagyobb probléma elkerülése érdekében!