A föld kollektoros hőszivattyúk kiváltságai!

A föld kollektoros hőszivattyú tiszta módon melegíti az épületeket, szén-dioxid-kibocsátástól mentesen. A talajban tárolt napenergiát használja az épületek fűtésének egyik leghatékonyabb módjaként. A talaj napelemes töltése a földi energia szerves része, amelyet a földi hőszivattyúk hatékonyságának növelésére használnak.

Kattintson ide és olvasson többet erről a témáról. A földi hőszivattyúk sokféle épületben alkalmazhatók, és különösen alkalmasak alacsony környezeti hatású projektekre. Telepíthetők bárhol, fúrólyuk vagy sekély árkok felhasználásával, vagy ritkábban akkor is, ha hőt nyernek egy tóból, folyóból vagy a tengerből. A tárolt energia kinyerésére zárt körű  hőgyűjtő csöveket használnak fel, amelyek felhasználhatók helyiségfűtéshez és használati melegvíz előállításához. A hőszivattyúkat nyáron is fel lehet használni a hűtés érdekében. A föld kollektoros hőszivattyúk által felhasznált egyetlen energia az elektromosság a kompresszor és a keringető szivattyúk táplálására, amelyek a hőenergiát a talajból az épületbe továbbítják.

Egy jól megtervezett földi hőszivattyú-berendezés három vagy négyszer annyi hőenergiát szolgáltat, mint amennyi elektromos energiát felhasznál a rendszer meghajtásához. A földi hőszivattyúkat évek óta széles körben használják Észak-Amerikában, Svédországban, Németországban és Svájcban. A telepítés általában költségesebb, mint a hagyományos fűtési rendszereknél, de mindenképpen megéri váltani. Annak ellenére, hogy nagyon magas a telepítési költsége, alacsony karbantartási költségekkel jár, és várhatóan biztonságos, megbízható és kibocsátásmentes fűtést biztosít majd jóval több mint 20 éven keresztül, tehát ha hosszútávú megoldást keres, akkor a földi kollektoros hőszivattyú jó megoldás lehet.