A használtautó-piac kiemelkedően jól teljesít az Unióban

A használtautó piac napról napra jobban teljesít, vagyis új csúcsokat dönt meg, amely azt jelenti, hogy 20%-al növekedett az elmúlt évekhez képest.

A használtautó-piac kiemelkedően jól teljesít 2018-ban úgyis, az eddigi 201 ezerhez képest az év második felére ez a szám 20%-al növekedett. A használtautók átírása májusban és júniusban voltak a legmagasabbak, amely számokban kifejezve kb. 70 ezer autót jelent. Az 2018-as év első felét véve pedig mintegy 374 ezer autó volt a piac forgalma. Amely már, most 14-al nagyobb, mint a tavalyi évi eladás. Ám nem csak a használtautók piaca, de az új autók iránti kereslet is megnövekedett. Ebben az évben, ha az első rész vesszük figyelembe, akkor 71 ezer új autó talált gazdára. Amely csak egy kicsit kevesebb az import autók eladásától, amely 79 ezer volt. Persze az import autók azok nem a belföldi kereskedelmet növelik, ám itt kell figyelembe venni a lecserélt autókat, melyeket helyettesítenek az újabb behozatali járművek.

A jelenlegi adatok szerint, nagyon úgy fest, hogy a tavalyi számot jóval megdönti a 2018-s eladás, amely szintén nem volt kevés, hiszen 686 ezer autó talált gazdára. A várakozások szerint ennek az évnek a végére a belföldi átírások számára elérheti a 760 ezret, vagy esetleg még meg is haladhatja azt. Lehet kicsit meglepő de az Opel, illetve a Volkswagen márkák szerepelnek az eladási élmezőnyben. Illetve még a Suzukit kell meg megemlítenünk. A negyedik és az ötök helyen a Ford és a Renault áll. Amennyiben szeretne további érdekes információkat megtudni, akkor kattintson a ka-autoszerviz.hu oldalára, ahol napi hírekkel várjuk a kedves érdeklődőket, melyekben mindenről beszámolunk, ami kötődik az autókhoz. Ne maradjon le az ország és a világ történéseiről, várjuk szertettel!