Mit tegyen, ha nem folyik le a víz a fürdőszobai lefolyóban?

Néha bizony akadnak olyan kellemetlen problémák, amikkel a legkevésbé sem szeretnénk foglalkozni, mint például a fürdőszobai vezetékek eldugulása.

Mit tegyen, ha nem folyik le a víz a fürdőszobai lefolyóban? Nincs is annál idegesítőbb helyzet, amikor egy zuhanyzás után nem folyik le rendesen a víz a lefolyón. Ilyenkor tudjuk, hogy valahol dugulás van és minél hamarabb el kell azt hárítani, ha nem szeretnénk, hogy még nagyobb legyen a baj. A fürdőkádak esetén legtöbbször a haj és a szőr okozza a legnagyobb problémákat, de előfordulhat az is, hogy a túlzott sampon és tusfürdők használata okoz fennakadásokat. Tudni kell, hogy ezek a kemikáliák, csak a számukra megfelelő hőfokon oldódnak fel teljes mértékben. Abban az esetben, ha erre nem figyelünk kellőképpen, akkor egy bizonyos idő elteltével, a folyamatos lerakódást követően, a lefolyó teljesen eldugulhat tőle.  Nem kell megvárni, amíg a víz egyáltalán nem folyik le a lefolyón és akkor már tudhatjuk, hogy baj van, ha a víz lassan szivárog lefele.

Ilyenkor a legjobb, ha azonnal cselekszünk, mivel a kád alatt felszaporodhat a szennyvíz, ami kellemetlen szagokkal és fertőzésekkel is járhat. Ahhoz, hogy ez elkerüljünk, a legjobb megoldás, ha mindig rakunk egy szűrőt a lefolyóba, ami megakadályozza, hogy a szennyeződése a lefolyóba jussanak. Egy másik házi praktika, amit sokan ismerhetnek, hogy egy adag szódabikarbónát szórjuk a lefolyóba, majd öntsünk rá két dl ecetet és hagyjuk hatni húsz percig. Ez a módszer nagyon jól működik és a kellemetlenségek elkerülése érdekében minden hónapban egyszer megismételhetjük az eljárást. Ha komolyabb dugulásról van szó, akkor forduljunk szakemberhez. Látogasson el a dugulaselharitas-mesterek.hu weboldalra és hívjon innen szakembert. Kérdés esetén írjon a az info@dugulaselharitas-budapesten.net email címre.