A Havita multivitaminban lévő zsírban oldódó vitaminok

Sajnos pusztán étkezésből nem tudjuk pótolni a szervezetünk számára elengedhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat, ezért étrendkiegészítő használatára van szükség. Méghozzá egy olyanra, amely tartalmaz minden fontos tápanyagot, mely elengedhetetlen szervezetünk optimális működéséhez.

Havita multivitamin nem csupán a szervezetünk számára szükséges vitaminokat, ásványi elemeket, hanem hasznos nyomelemeket is tartalmaz, így szervezetünk hamar feltölthetjük a szükséges tápanyagokkal. Természetesen a zsírban oldódó vitaminok is megtalálhatók benne. Azt már az általános iskolában megtanultuk, hogy a vitaminokat két nagy csoportra tudjuk osztani, melyek a vízben, illetve a zsírban oldódó típusok. Előbbit a szervezet nem képes tárolni, így nap, mint nap pótlásra van szükség. Utóbbit viszont a szervezet a májban, illetve a zsírszövetekben képes tárolni. Ezeknek a vitaminoknak a hiánya komoly problémákhoz vezethet, ugyanakkor túlzásba sem szabad vinni a mennyiséget, mivel a szervezet tárolja, így könnyen túl lehet adagolni.

Az A-vitamin elsősorban a megfelelő látáshoz járul hozzá, ugyanis a színeslátást és a szürkületben való látást is elősegíti. Hozzájárul a magzat megfelelő fejlődéséhez, valamint a nyálkahártya és a bőr egészségéhez. A D-vitamin a csontok és a fogak szempontjából elengedhetetlen, illetve elősegíti a kalcium felszívódását. Az E-vitaminnak az immunerősítésben van nagy szerepe, illetve a szabad gyökökkel szemben is védelmet nyújt. A K-vitamin a véralvadás és a csontanyagcsere kapcsán nagyon fontos. Természetesen a változatos, tápanyagokban gazdag táplálkozás sokat segíthet a vitaminhiány elkerülésében, azonban a táplálékkiegészítő használatára mindenképp szükség lesz, ha szeretnénk támogatni a szervezetünket.