Áramfejlesztő vásárlásakor ne csak a teljesítményre helyezzük a hangsúlyt

Manapság már bárhová is megyünk, szinte elengedhetetlen az elektromos áram használata, hiszen szinte az összes, létfontosságú folyamat gépesítve van. Ám megeshet, hogy valami miatt nincs, vagy nem működik a kiépített hálózat.

Ilyen esetekben egy áramfejlesztő nagy segítséget jelent, ide kattintva pedig ki is választhatjuk a számunkra legoptimálisabb modellt. Ugyanakkor, ha elkezdjük böngészni a kínálatot, rögtön azzal szembesülünk majd, hogy az meglehetősen széles. Ez pedig nem csak az árakat, de a teljesítményt és az architektúrát tekintve is helytálló megállapítás. Gyakorlott iparosként persze meglehet, hogy minden szükséges információval rendelkezünk, amit csak egy áramfejlesztő kapcsán tudni érdemes, ám laikusként már korántsem lesz egyszerű dolgunk. Tudniillik ahhoz, hogy hosszú távon is eredményes használhassuk a kiegészítőt, jó néhány alapvető szempontot figyelembe kell vennünk a vásárláskor. Ezek közül az egyik legfontosabb valóban a teljesítmény, ám ez önmagában még egyáltalán nem garancia a sikerre egy áramfejlesztő esetében.

Tudniillik nem csak azt kell néznünk, mekkora teljesítményfelvétellel rendelkeznek azok az eszközök, amelyeket a gépről üzemeltetnénk, hanem azt is vizsgálni kell, hány fázisra lesz szükség. Ahol 380V-os aljzat kell, például egy betonkeverőhöz, ott feltétlenül háromfázisú áramfejlesztő beszerzése az ajánlott. Általános, háztartási célokra az egy fázis is elegendő, ugyanakkor ha kényes elektronikai eszközöket, számítógépeket, televíziót is rákötnénk, akkor már az inverteres változat mellett kell letenni a voksunkat. Ugyancsak kardinális kérdést jelent, milyen feszültségszabályozással rendelkezik az adott modell. Létezik összetett, kapacitív, valamint AVR szabályozzásal rendelkező áramfejlesztő, hogy melyikkel járunk a legjobban, azt szintén a felhasználás módja dönti el.