Bele kell törődni, ha jelentkeznek a savasodás tünetei?

A savasodás manapság rengeteg embert érintő probléma. Ennek oka elsősorban az, hogy a táplálkozási szokások az előző évszázadhoz képest elképesztő mértékben megváltoztak. Nem csak a táplálkozási szokások megváltozása, hanem a mindennapos stressz, a megváltozott életvitel és a környezetszennyezés is hozzájárulnak az elsavasodáshoz.

Savasodás tünetei kapcsán gyakran merül fel a kérdés, hogy mit lehet tenni a kellemetlen panaszok ellen. Sajnos sokan nem vesznek tudomást a problémáról és inkább beletörődnek abba, hogy a kellemetlen tünetekkel együtt kell élni. Holott ez egyáltalán nem így van. Semmi esetre sem kell együtt élni velük, hiszen van megoldás. A savasodás tünetei, mint az állandó fáradtságérzet, a gyenge immunrendszer, a narancsbőr, a gyakori fejfájás, az emésztési panaszok, illetve rosszabb esetben az alvás és koncentrációs zavarok, az álmosság, az izomgörcsök és az ízületi problémák komoly életminőségbeli romlást képesek eredményezni. Az elsavasodást leginkább a kávé, alkohol, valamint a savképző ételek és italok fogyasztása okozza. Ezenkívül a mozgáshiány és a stressz is nagy mértékben hozzájárulnak a savasodáshoz.

Annak érdekében, hogy a savasodás csökkenjen, a tünetek pedig enyhüljenek, majd el is tűnjenek, lúgosításra van szükség. Ennek érdekében a savasodást előidéző tényezőket mindenképp csökkenteni kell. Emellett lúgosító italokat és élelmiszereket kell fogyasztani. Ezen belül a citromos víz, a tisztított víz, gyógynövény teák, teljes kiőrlésű gabonafélék, tojássárga, zöldségek és gyümölcsök fogyasztása fontos. A stressz csökkentés, vagyis stressz menedzsment és a rendszeres sportolás is sokat segít a savasodás ellen, valamint a kellemetlen tünetek enyhítésében. Ha szeretnél bővebb információkhoz jutni, akkor mindenképp érdemes ellátogatni a wellnetviztisztito.hu webáruházba!