Életjáradék a lehető legjobb áron

Az életjáradék olyan pénzügyi termék, amely bizonyos cash flow-kat biztosít, azonos időközönként. A járadékokat pénzintézetek, elsősorban életbiztosító társaságok hozzák létre, hogy rendszeres jövedelmet biztosítsanak az ügyfél számára.

Életjáradék a legjobb áron elérhető mindenki számára az eletjaradekhivatal.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk még ma és itt mindent megtudhat az életjáradékokról. A járadék ésszerű alternatíva más befektetéseknek, mint jövedelemforrás, mivel garantált jövedelmet nyújt az egyén számára. A járadékok azonban kevésbé likvidek, mint az értékpapírokba történő befektetések, mert az eredetileg letétbe helyezett átalányösszeg nem vonható vissza szankciók nélkül. A járadék kibocsátásakor a magánszemély egyösszegű összeget fizet a járadék kibocsátójának (pénzügyi intézménynek). Ezután a kibocsátó egy bizonyos időtartamig (úgynevezett felhalmozási időszak) tartja az összeget. A felhalmozási időszak után a kibocsátónak előre meghatározott időintervallumok szerint fix fizetéseket kell teljesítenie az egyén számára. A járadékokat elsősorban olyan magánszemélyek vásárolják, akik stabil nyugdíjjövedelemben szeretnének részesülni.

Többféle járadék létezik, amelyeket a kifizetések gyakorisága és típusai szerint osztályoznak. Például a járadékok cash flow-jait különböző időközönként lehet kifizetni. A befizetések történhetnek hetente, kéthetente vagy havonta. A járadékok elsődleges típusai: Rögzített járadékok: Rögzített kifizetéseket nyújtó járadékok. A kifizetések garantáltak, de a megtérülési ráta általában minimális. Változó járadékok: Olyan járadékok, amelyek lehetővé teszik az egyén számára, hogy a kiválasztott befektetések teljesítménye alapján jövedelmet fizető befektetések közül válasszon. A változó járadék nem garantálja a jövedelem összegét, de a megtérülési ráta általában magasabb a rögzített járadékhoz képest. Bővebb leírást az eletjaradekhivatal.hu-n talál.