Gyerekszoba lakberendezés praktikusan. De hogyan?

Aludni, játszani, tanulni? Egy gyerekszoba úgy jó, ha mindennel felszerelt. Ha a testvérek több korosztályból állnak és nincs lehetőség külön szobát kialakítani nekik, akkor is ideálisan berendezhető bármilyen célra.

Újszülött, óvodás, iskolás? A helytakarékos megoldás minden korosztályban célra vezető, megkönnyíti a gyerkőcök és a szülők életét is. Ha kis alapterületű gyerekszobából kell kihozni a maximumot, okozhat fejtörést, de mindenképpen megéri. Lehetetlen ez esetben sem létezik. Remek inspirációkra lelhetünk az internet segítségével, ahonnan nem csak ötletet meríthetünk, hanem már meg is rendelhetünk mindent. Így egy kattintásnyira van tőlünk és gyermekeinktől az álom gyerekszoba.

Ha kicsi a tér és 2 gyereknek kell, otthonául szolgáljon, akkor fölfelé kell építkezni és a magasságot kell jól kihasználni. Az emeletes ágy, galéria ágy, a minél magasabbra nyúló polcrendszer nagyon praktikusak a rengeteg játéknak. Emellett az egyik legfontosabb az, hogy fényes legyen a kisméretű szoba. Minél több fényt engedünk be, annál nagyobbnak tűnik. Kis szobában a nagy csillárok és lámpák helyett jobb választás a beépített spot lámpa is. Játszhatunk a színek kiválasztásával is. Egy kis alapterületű szobát fessünk, vagy tapétázzunk világos színekkel, így optikailag tágíthatjuk a teret. Nem lesz összezsugorított és zsúfolt hatású.

Szőnyeg
Szőnyeg

A kis szobában a rend megtartása talán még fontosabb. A beépített szekrény rendszer, kosarak, tároló dobozok nagy segítségünkre lesznek ebben is. Használd ki okosan a sarkokat is, hiszen minden centiméter a barátunk, ha kicsi a szoba.

A praktikusság mellett nem elhanyagolható gyermekeink kényelme sem. Egy szép, vastag, puha, meleg gyerekszőnyeg, ami ráadásul kedvenc Disney mesehősüket ábrázolja, jó kedvre deríti és megnyugtatja őket. Egy szép Micimackó szőnyeg akkor is szuper választás, ha egy fiú és egy lány osztozik a szobán. Micimackót mindketten szeretik, csak semleges színben kell választani ilyen szőnyeget. Az a jó az internetes vásárlás világában, hogy bármit beszerezhetünk, amit elgondolunk. Micimackó szőnyeg megvásárolható hipoallergén változatban is, ami az allergiás gyermekeknek igazi kincs.

A bútorok után a gyerek lakástextilek is nagyon fontosak. Nem elhanyagolható a gyerek ágynemű, a vidám, kedves függöny, vagy a gyerekszőnyeg sem. Ha olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy külön gyerekszobát biztosítunk a cseperedőinknek, rendezzük be nekik olyanra, amelyet mi is szerettünk volna gyerekként.