Találd meg a tökéletes nappali szőnyeget!

A nappali szőnyeg lehet modern és klasszikus is. Egyedül ízlésünk határozza meg azt, hogy milyen típust viszünk haza, hogy a családi fészek része legyen. Egy szép nappali szőnyeg akkor jó, ha minőségi, ugyanis a nappaliban sokat tartózkodik a család, ahol nagy igénybevételnek lesz kitéve a szőnyeg.

Szőnyeg
Szőnyeg

Milyen típusai vannak a nappali szőnyegnek?

  • Shaggy, a kedvenc! Hosszú szálú, vastag, bolyhos, modern.
  • Klasszikus, gazdag mintázatú, kissé vékonyabb, de sűrű szövésű.
  • Modern mintázatú, vastag, színes, esetleg szolid.
  • A nappaliban lehet akár padlószőnyeg is.

A tökéletes nappali szőnyeg formája illeszkedjen a helyiség alakjához. Ha például téglalap alakú, akkor a szőnyeg is inkább ilyen legyen, mintsem teljesen szabályosan négyszögletes. Ha boltíves díszítése van a nappalinak, akkor pedig lehetne egy ovális, vagy kör alakú szőnyeg is a helyiség díszítő eleme. A legideálisabb, ha a nappali legnagyobb részét beborítja a szőnyeg, mert akkor a legotthonosabb ez a közös tér.

Milyen színt válasszunk?

Ha kicsike a nappali, akkor egy világos szőnyeggel optikailag csalhatsz egy keveset, hogy nagyobbnak hasson. Sötét nappali szőnyeget ilyenkor semmiképpen sem ajánlok, mert még inkább összezsugorítja a teret, ami rossz hatással lehet a közérzetedre is. Az egyszínű fehér, vagy bézs, világosszürke shaggy szőnyeg minden színű bútorhoz tökéletes választás. Egy nagyon modern, nagyon fiatalos kinézetű nappaliban csodásan mutat egy szép lila szőnyeg is. A férfiaknak természetesen a barna, a szürke és a fekete nappali szőnyeg lehet érdekes, de persze minden a fantázián és a stíluson múlik.

Egy nappaliban található szőnyeg nagy jelentőséggel bír. Hiába a méregdrága dizájn bútor és a luxus kiegészítők, ha egy szőnyeg nem szép, vagy nem oda illő. Egy minőségi nappali szőnyeg legyen jó anyagú, legyen mindig tiszta és stílusban passzoljon a körülötte lévő lakásdekorációs elemekhez.

Melyik a legtartósabb szőnyeg?

A poliészter anyagból készült darabok igen ellenállóak, hosszú élettartamúak, szinte elnyűhetetlenek. Persze van az a kiborult piros színű körömlakk, ami képes tönkre tenni, igaz, hölgyeim? J A gyapjú, a selyem és az akril szőnyegek is a legjobbak közé tartoznak, bár többe is kerülnek.

Az egyensúly életünk minden területén jelen kell, hogy legyen velünk. Ez igaz otthonunkra is. A világítás, a falak, a tapéta, a bútorok, a lakástextilek, a színek mind-mind befolyásolják hangulatunkat a mindennapok során. Ha gyakran feszültnek érzed magad otthon, próbáld meg orvosolni a problémát apró átrendezésekkel, új színekkel, új függönyökkel, új szőnyeggel. Olvass néhány lakberendezésről szóló cikket, ahol szuper ötleteket meríthetsz a témában. Egy próbát mindenképpen megér.