Hasznos tippek a 9 terítékes mosogatógéppel való tisztításhoz!

A mosogatógép alkalmazása nem csak azért hasznos, mert nagyon alapos tisztításra képesek ezek a készülékek, hanem rengeteg időt, sőt vizet is meg lehet spórolni általuk. Ahhoz, hogy a piszkos edények teljesen tiszták legyenek, érdemes megfogadni néhány hasznos tanácsot!

9 terítékes mosogatógép használata során nagyon fontos, hogy betarts néhány alapszabályt az alaposabb tisztítás érdekében. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kézikönyvet senki sem olvassa el, holott hasznos lenne. Ebben többek közt azt is említik, hogy az ételmaradékokat érdemes kitörölni vagy kikapargatni az edényekből, annak érdekében, hogy ezek ne a mosogatógépben telepedjenek meg. Nem kell túlzásba esni, például az edények el öblítésére nincs szükség, viszont a nagyobb ételmaradékokat célszerű lekapargatni. Ha a mosogatógép használatát követően vízkőfoltokat fedezel fel a tányérokon és poharakon, akkor valószínűleg a kemény víz a ludas. Ha bebizonyosodik, hogy kemény a víz, akkor a megoldást az extra vízlágyító alkalmazása jelenti.

Nagy hiba, melyet nagyon sokan elkövetnek, hogy csak ímmel-ámmal vagy épp zsúfolásig megtöltik a mosogatógépet. Mindkettő hiba. Előbbi pazarlás, hiszen nem használod ki a gép kapacitását, míg utóbbi esetben a készülék nem lesz képes az optimális tisztításra. Ma már számos program áll rendelkezésre, melyek közül érdemes megfontoltan választani. Így sokkal hatékonyabb tisztítás valósulhat meg az adott edényekre szabva. A mosogatógépeket nem csak használni kell, hanem bizonyos időközönként nem árt ellenőrizni és egy kis karbantartásnak is alávetni. A mosogatószer-, ételmaradványok és az ásványi anyagok könnyen lerakódhatnak a gép belsejében, így időnként a készülék tisztítására is sort kell keríteni, hogy továbbra is hatékonyan működjön!