Mit érdemes tudni a linóleum padlóról, PVC-ről és a laminált padlóról?

Házépítés vagy felújítás esetén nem könnyű kiválasztani az ideális burkolóanyagot, mely praktikus és egyben esztétikus is. Ha nehezen tudsz dönteni, akkor érdemes minél több információt megtudni a legalapvetőbb típusokról.

Linóleum padló elsősorban nagyszüleink otthonában fellelhető. Sokan negatív véleménnyel vannak róla, ugyanakkor tagadhatatlan, hogy a békebeli hangulatot semmi sem idézi fel annyira, mint a linóleum padló. Ha ezt a hangulatot szeretnéd felidézni otthonodban, akkor a linóleumnál jóval modernebb PVC-t érdemes alkalmazni. A technológia fejlődésének és az innovációnak köszönhetően a PVC tartós, ugyanakkor egyszerűen telepíthető opció. Elsősorban a jó ár-érték arány miatt választják sokan előszeretettel. További előny, hogy akár más burkolatot is be lehet fedni vele, vagyis nem szükséges a járólapot vagy padlót felszedni, amivel sokat lehet spórolni. Nagyon egyszerű bánni vele, lerakás során nem törik vagy szakad, ezért akár egy laikus is lerakhatja. A hatalmas méret és szín választéknak köszönhetően biztosan megtalálod a kínálatban azt, amit keresel.

A PVC mellett a laminált padló is nagy népszerűségnek örvend. Ha házépítésre vagy felújításra kerül sor, akkor szinte mindig szóba kerül a laminált padló, mint lehetséges alternatíva. Nagy előnye, hogy nem kell semmiféle olyan karbantartást végezni rajta, mint a hagyományos fa padlókon, melyek csak akkor szépek, ha bizonyos időközönként lakkozva vagy csiszolva van. A laminált padló esetében erre semmi szükség, mindössze rendszeresen meg kell tisztítani. Ekkor arra kell ügyelni, hogy a tisztítás ne erős vegyszerrel, hanem sima szappanos vagy mosószeres vízzel történjen. A domexszonyeg.hu webáruházban bővebb információkat is megtudhatsz, illetve megtekintheted a kínálatot!