Kormánymű javítás és a meghibásodás lehetséges jelei

Ha meghibásodott a kormánymű, akkor jobb nem addig várni vele, ameddig a probléma eszkalálódik. A kormánymű meghibásodásának több oka is lehet. Ezt leginkább egy autószerelő tudja megállapítani, így érdemes szakszerű segítséget kérni.

Kormánymű javítás elengedhetetlen, ha az alkatrész meghibásodik. Ahogy elforgatjuk a kormánykereket, az orsótengely, illetve a kormánytengely a kormányműre viszi át a forgó mozgást. Ha a kormánymű nem megfelelően működik, akkor annak több oka is lehet. Ilyen például, ha egyszer van szervó, egyszer nincs, esetleg a kormánymű működését hangos, csattogó hang jellemzi. Többféle kormánymű van, melyek közül a CardanGo szervizben a többek közt elektromos, hidraulikus, fogasléces, golyósoros és globoid csigás típusokat javítanak. Első lépésként a szakemberek szemügyre veszik a lehetséges hibákat, melyeket a mechanikai károk okoztak. A szakemberek minden alkatrész állapotát alaposan átvizsgálják és ha szükséges, akkor gyári vagy azzal egyenértékű minőségű alkatrésszel helyettesítik.

Ha a szakemberek úgy látják, hogy indokolt, akkor a pitman tengelyt, orsótengelyt és dugattyút is kicserélik. A szükséges javításokat elvégezve megtörténik a kormánymű összeszerelése, majd a próbapadi vizsgálatot követően sor kerül a tesztelésre. Hibátlan működés esetén a tulajdonos visszakapja a hibátlanul működő autót. A CardanGo műhelyben a legmodernebb eszközökkel és gépekkel történik az autók javítása. Előre egyeztetett időpont esetén már negyvennyolc órán belül visszakaphatja az autóját. Dél-dunántúli régióban akár huszonnégy óra alatt kész van a javítás, így nem kell napokig nélkülözni az autót. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor látogasson el a cardango.hu weboldalra, ahol többek közt elérhetőséget is talál!