Laktató, diétás ételek az életmódváltásban

Az életmódváltás egyik legfőbb pillére a megfelelő táplálkozás. Sokan úgy gondolják, hogy keményen kell diétázni, szenvedésnek kell megélni a fogyást, holott ez egyáltalán nem igaz. A tudatos étkezésnek köszönhetően a fogyás akár kínlódás, éhségrohamok nélkül is bekövetkezhet.

Laktató diétás ételek fogyasztása által nem kell tartani az állandó éhségtől. Sokan egy bizonyos napra időzítik a fogyókúra kezdetét és előtte nap mindent megesznek, amit nem szabadna, főként édességet és zsíros, olajos ételeket. Holott nagyon sok olyan élelmiszer és fogás létezik, melyeket bűntudat nélkül lehet fogyasztani, egészségesek és nem nehezítenek el. Ahhoz, hogy a fogyás bekövetkezzen, kalóriadeficitben kell lenni, melynek legjobb módja a kalóriatudatosság. Vagyis tudni kell, hogy egy nap mennyi kalóriát fogyasztasz el. A legtöbb élelmiszer kalória értéke fel van tüntetve az adott élelmiszeren, aminek pedig nincs, azét meg lehet találni az interneten. Emellett sokat segíthet, ha kalóriaszámláló applikációt használsz, amibe az étkezést követően rögtön felvezeted, hogy miből mennyit fogyasztottál. Ennek köszönhetően biztosan nem fogsz többet enni, mint kellene.

Az alacsony kalóriasűrűségű ételek nagy előnye, hogy jellemzően tele vannak ásványi anyagokkal és vitaminokkal, illetve rostban is gazdagok. A gyümölcsök és zöldségek fogyasztása rendkívül hasznos. Magas rosttartalmuknak köszönhetően nagyon jó hatással vannak a bélrendszerre. A bogyós gyümölcsök nagy előnye, hogy tele vannak antioxidánsokkal. Az éhség csökkentése érdekében célszerű minél több levest fogyasztani, mely kellőképp eltelít. A tojás és a hal szintén laktató és egészséges alternatívák. Nassolnivalóként pedig a gyümölcsök mellett a pattogatott kukorica lehet jó választás.