Levegő hőszivattyú számtalan előnnyel

A levegő hőszivattyúk megújuló energia forrásnak számítanak, ugyanis elnyelik a külső levegő hőjét, ami aztán felhasználható padlófűtésre, radiátor és víz, sőt akár meleg levegős konvektorok melegítésére is. Éppen ezért egyre nagyobb népszerűségnek számítanak a levegős hőszivattyúk.

[wp_ad_camp_1]

A levegős hőszivattyúk előnyeiről bővebb információkért klikkeljen ide! A levegős hőszivattyú egyre nagyobb népszerűségnek örvend, különösen azért, mert energiát és pénzt lehet megtakarítani általuk. Működési költségei meglehetősen alacsonyak, így anyagilag mindenképp megéri beruházni rá. A kezdeti költségek lehetnek egyedül magasak, azonban ez hamar megtérül. Azzal viszont nem árt tisztában lenni, hogy a levegő hőszivattyú működéséhez villamos energiára is szükség van. Tehát a környezetre nem teljesen ártalmatlanok, azonban más fűtési formákkal összehasonlítva meglehetősen környezetbarátnak mondhatók. További előnyük, hogy a hagyományos rendszerekhez képest kevesebb CO2-t bocsátanak ki. Ezenkívül nem igényelnek tüzelőanyag szállítást, valamint minimális karbantartásra van szükségük.

Mivel a levegő hőszivattyúk a fűtéshez levegőt használnak, így megújuló energia forráson alapszanak. Ha a levegő hőszivattyúkat összevetjük a kazánokkal, akkor a hőszivattyúk hatékonyság és CO2 kibocsátás terén is jobbak. Nem csak a környezetnek teszünk jót alkalmazásukkal, hanem pénzügyi tekintetben sem mindegy, hogy mit használunk. Ráadásul a levegő hőszivattyúk alacsonyabb hőmérsékleten is hőt szolgáltatnak, akár mínusz húsz Celsius fokon is. Továbbá a levegő hőszivattyúk hosszú élettartammal rendelkeznek, megfelelő karbantartás mellett akár húsz éven keresztül is működnek. Bővebb információkért látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra és tájékozódjon!