Motorkerékpár olaj választás okosan

Nem csak a gépjárművek, hanem a motorkerékpárok működéséhez is elengedhetetlen fontosságú az olaj. Ahhoz, hogy a motorkerékpárunk számára lehető legjobb motorolajat tudjuk kiválasztani, nagyon fontos, hogy tudjuk milyen kritériumok alapján kell választani.

Motorkerékpár olaj széles választékban az alkatreszek.hu webáruházban! Ha kiváló minőségű motorolajat szeretne vásárolni, akkor mindenképp tekintse meg a kínálatot! Ha pedig jól szeretne dönteni, akkor először is azzal kell tisztában lenni, hogy kétütemű vagy négyütemű motor van két kerekű csodájában. Előbbihez ugyanis 2T, míg utóbbihoz 4T jelzésű motorolajra van szükség. Az is fontos kérdés, hogy a motorolaj szintetikus vagy ásványi legyen. Ebben a kérdésben nem könnyű döntést hozni, ugyanis még a szakértők közt sincs egyetértés e téren. Vannak, akik legszívesebben betiltanák az ásványi alapú motorolajokat, míg mások úgy vélik már-már teljesen mindegy, hogy ki melyiket választja. Az viszont kétségtelen, hogy a nagy teljesítménnyel rendelkező, négyütemű, sportos motorokhoz szintetikus olajat ajánlanak a szakértők.

A szintetikus olajok kevésbé roncsolódnak a váltóban, magas viszkozitással rendelkeznek és jobban elvezetik a hőt. Egy valamit érdemes tisztázni. Nem hiába vannak motorkerékpár olajok és autókba való motorolajok. A kettő különbözik egymástól, nem lehet egyiket a másikba önteni. A motorokkerékpárokba kifejezetten azokba szánt motorolajat kell vásárolni. A motorkerékpárnak kettős feltételrendszernek kell megfelelnie, mivel a váltóban és magában a motorban is ugyanaz az olaj cirkulál. Ha Önnek is motorolajra van szüksége, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és tekintse meg a széleskörű, minőségi motorolaj választékot!