Minden fontos szempontot vizsgáljunk még a hajvasaló vásárlása előtt

Az utóbbi évtizedekben egyre-másra jelentek meg a különféle hajszobrászati kozmetikumok és kiegészítők, ráadásul a gépek is folyamatos fejlődésen mentek keresztül. A hatalmas választék azonban egyben komoly dilemmát is jelent, hiszen nagyban megnehezíti a döntésünket vásárláskor.

Nincs ez másképp a hajvasaló beszerzésénél sem. Ha alaposan körbe nézünk, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy több száz féle modell elérhető ma a kínálatban, így aztán ember legyen a talpán, aki kellő rutin híján megtalálja azt az egyet, ami a számára a legoptimálisabb. Szerencsére bizonyos tényezők vizsgálatával jelentősen leegyszerűsíthető ez a feladat, ehhez pedig csak néhány lépésre van szükség. Elsőként azt kell meghatároznunk, milyen gyakorisággal lesz használatba véve a hajvasaló. Amennyiben napi szinten, akkor feltétlenül egy olyan darab mellett tegyük le a voksunkat, ami kifogástalan minőségű és kellően strapabíró is egyben. Ilyenkor jellemzően a kerámia, illetve teflon bevonattal rendelkező hajvasaló a szerencsés választás, ám akár titán kialakítású modellt is választhatunk.

Ez utóbbit főképp az határozza meg, mennyit szeretnénk költeni az eszközre. Bizonyos funkciók ugyanakkor szinte minden hajvasaló vonatkozásában elengedhetetlenek. Semmiképp se válasszunk olyan darabot, ami nem rendelkezik hőfokszabályzóval, tudniillik egész más hőmérsékleten kell üzemeltetni vékony és töredezett, illetve vastagabb szálú, egészséges haj esetében. Vizsgáljuk a lap szélességét is, hiszen ha nagyon sűrű hajkoronával rendelkezünk, akkor a szokványos – nagyjából 2,5 centiméteres – méret kényelmetlen lehet. Ilyenkor olyan hajvasaló mellett határozzunk, ami legalább 3-4 centiméteres. Végül pedig, bár ez elsőre nem tűnik kulcsfontosságú tényezőnek, feltétlenül ellenőrizzük, milyen hosszú kábellel rendelkezik az a modell, amit kinéztünk. Ez ugyanis kardinális kérdés a komfortos használatot illetően.