Shaggy szőnyeg tisztítás

A shaggy szőnyeg az egyik legnépszerűbb a szőnyegek között. Szinte minden lakásban van legalább egy belőle valamelyik helyiségben. Ezért biztosan előfordult már veled is, hogy valamilyen kis baleset érte a szép bolyhos szőnyeged és ráborult valami. Nem kell ilyenkor megijedni, mert még a shaggy szőnyeg is tökéletesen tisztítható.

A shaggy szőnyeg az egyik legotthonosabb kinézetű szőnyeg. Kellemes atmoszférát alakíthatunk ki vele a nappaliban, vagy bármelyik térben. Nagyon szép színekben vásárolhatunk belőlük a lakás stílusához illően. Az egész kicsi összekötő shaggy szőnyegtől és ágyelő shaggy szőnyegtől kezdve a nagyméretű shaggy szőnyegig, rengetegféle méretben készülnek belőlük. Én egyszerűen odáig vagyok a shaggy szőnyeg látványától, a puhaságáért pedig egyenesen rajongok. Nagyon sokszor a kanapé kényelme helyett a shaggy szőnyegen találom magam hason feküdve, az aktuális kedvenc könyvemmel. Imádok rajta feküdni.

De mi a helyzet akkor, ha valamilyen szennyeződés éri ezeket a gyönyörű shaggy szőnyegeket?

A rendszeres, heti, úgynevezett száraz tisztítás elengedhetetlen ahhoz, hogy ez a szőnyegfajta sokáig szép és tiszta maradjon. A száraz tisztítás, vagyis a porszívózás a legegyszerűbb módja ennek. A lényeg a rendszeresség. Ezt heti minimum egyszer végezzük el azon a shaggy szőnyegen, amelyen minden nap közlekedünk. Olyan porszívó fejjel végezzük a száraz tisztítást, ami fésűs, vagy kefés. Ne csak egy irányból porszívózd a hosszú szálú szőnyeged, hanem minden irányból fésüld át. A rendszeres porszívózás a titka annak, hogy ne legyen tele porral és kosszal a szőnyeged.

Shaggy szőnyeg
Shaggy szőnyeg

Mit tegyek, ha valami ráömlött a shaggy szőnyegre? A legjobbak a házi praktikák.

Ilyenkor azonnal cselekedni kell. Ne hagyd, hogy a folt bele száradjon a szőnyegbe. Ha zsíros étel borult rá, akkor egy kis szódabikarbóna csodát fog művelni. Csak szórj a foltra belőle és hagyd, amíg magába szívja a zsíros szennyeződést, majd egyszerűen porszívózd ki belőle. Ha nem zsíros folyadék borult rá, akkor pedig mosogatószeres szivaccsal dörzsöld ki belőle és hagyd megszáradni.

A következő, vegyszermentes tisztítás a citromlé és az ecet. Tegyél egy kis vödör meleg vízbe fél pohár ecetet és egy kis citromlevet, majd egy kefével sikáld át vele a szőnyegen lévő szennyeződést.

A shaggy szőnyeg tisztítása nem is olyan borzasztó dolog. Egy kevéske időt igényel és egy kis türelmet. A végeredmény viszont magáért beszél majd. A mindig tiszta, mindig friss otthon megnyugtató jó érzéssel tölt el minket. Egy szép shaggy szőnyeg pedig csiklandozóan törődik velünk minden pillanatban. Vigyázz rá és tisztítsd rendszeresen, hogy sokáig otthonod ékessége lehessen.