Stílusteremtés a fürdőszobában szép zuhanyfüggönyökkel

A fürdőszoba otthonunk kulcsfontosságú helyisége. Talán több időt is eltöltünk itt, mint a konyhában, vagy esetleg a nappaliban. Jellemző ez főleg akkor, ha szeretünk a fürdőkádban hosszasan elnyújtózni egy fárasztó nap után.

Így tehát a fürdőszoba is megérdemli a maximális kényelmet, a stílusos, harmonikus és kellemes légkört. De hogyan teremthető ez meg, ha már adott egy átlagos fürdőszoba?

Egy stílusos fürdőszoba olyan apró kiegészítőkkel is feldobható, mint a zuhanyfüggöny, a fürdőszoba szőnyeg, megnyugtató színű és fenségesen puha törölköző. Illetve vannak olyan növények, amik imádják a párás, meleg, sötét fürdőszobai környezetet. Ilyenek például az aloe vera, a szerencsebambusz, az orchidea, a begónia, a filodendron, a bromélia, a páfrány és az anyósnyelv is.

A fürdőszobai virágokhoz egy hozzá illő zuhanyfüggöny fokozhatja a hangulatot. Nagyon szép, akár 3D mintájú zuhanyfüggönyök is kaphatóak, melyeken szép virágok és a természettel kapcsolatos minták díszelegnek.

Zuhanyfüggöny
Zuhanyfüggöny

Miért hasznos a zuhanyfüggöny használata?

A zuhanyfüggöny egyrészt szép, másrészt pedig nagyon praktikus fürdőszobai kiegészítő. Saját ízlésünkhöz választhatunk olyan mintájú zuhanyfüggönyt, amilyet csak szeretnénk. Ami illik a fürdőszoba hangulatához mind színben, mind mintázatban. Egy megfelelő méretű zuhanyfüggöny meggátolja, hogy zuhanyzáskor elúsztassuk a fürdőszobát. Bent tartja a vizet a fürdőkádban és a zuhanyzóban is. Nem csak a vizet, hanem a meleget is a zuhanyfülkében tartja, ez a fázósabbaknak jelentős.

Egy szép színű, szép mintájú zuhanyfüggöny feldobja a fürdőszoba hangulatát. Ha kezdjük unni a fürdőszobánkat, akkor elég, ha veszünk egy új zuhanyfüggönyt.

Egy minőségi zuhanyfüggöny már jó alap a stílusteremtéshez. Igyekezzünk úgy megválasztani, hogy színben illeszkedjen a fürdőszoba szőnyeghez, a törölközőkhöz, a csempéhez, a fogkefetartó-szappanadagoló szetthez is. Ha az összhatás egységes képet alkot, sokkal harmonikusabb lesz a hangulat, ami számunkra és vendégeink számára is kellemesebb.

A zuhanyfüggöny tisztítása fontos.

Ha rendszeresen tisztítjuk, sokáig gyönyörködhetünk kedvenc darabunkban. A tiszta zuhanyfüggöny nem ad táptalapjt a baktériumoknak, ezért mindig ügyeljünk a fürdőszobai higiéniéra. A zuhanyfüggöny tisztítást megtehetjük kézzel is, de vannak mosógépben mosható zuhanyfüggöny típusok is.

A klasszikus zuhanyfüggöny már-már alaptartozék a fürdőszobában és nélküle szinte meztelen az egész tér.